Click and Donate

Julai 20, 2013

Yard Sale

Memikirkan harta benda yang telah memenuhi stor rumah bapa dan mama di kampung, rasa mcm mo buat Yard Sale la pula.Daripada ianya menyemak dan reput didalam stor, lebih baik dijual dgn harga murah.Dapat juga menjana pendapatan. Dan lepastu, stor akan dapat diperbesarkan lagi.Dan lbh banyak harta benda dapat disimpan. hahaha~Lain pula objektif ni. Mana2 yg terjual tu akan disedekankan pada yg lebih memerlukan, fakir misikn dan badan2 kebajukan yng juga memerlukan.

Tapi, seriously, aku rasa, mana2 rumah pun ada masalah yang sama.
Lambakan barang2 yg tidak digunakan.
Lagi2 untk mereka yang suka shoping tu.
Perabot stahun skali tukar.
Baju tiap minggu beli.
Belum cakap barangan dapur.
Chef Wan pun kalah.
Tu belum ambil kira eksesori kereta lagi.
Huwah! Penuh stor.
Kdng2 smpi mo tmuntah stor tu.

Di harap, kampung aku (Sipitang) akan masukkan aktiviti ni dalam program Daerah, sama macam Pesta GATA (Gasing dan Tamu Besar).
Mo bagi cadangan, tp xtau kemana perkara ni mahu diusulkan.
Luahkan didlm blog sajalah.
Kalau sudah tahu caranya, InsyaAllah akan diusahakan juga ;)




Julai 15, 2013

Pembelian dihujung jari

Lately , malas pula mo turun naik quaters ni, p beli barang dapur mahupun shopping baju utk sendiri dan husband. Mulala gatal jemari ni cari baju mengandung online.
Dpt dua baju yg dibeli melalui online. Niat dihati cuma untuk tgk servis dan kualiti baju yg bakal dimiliki tersebut.
Adakah sama dengan apa yg dinyatakan diblog atau laman sosial.
Aku carila di www.ibumanja.com. Servis mmg terbaik.
 Transfer duit hari isnin, hari rabu dah blh dapat barangan.
Dan alhamdulillah, baju adalah seperti yang diiklankan dari segi kain , saiz dan juga kualitinya. 

Baru tadi beli produk rawatan untuk En Hubby melalui online juga. Cepat gila dorang respon. Petang ni barangantu akan dihantar. InsyaAllah, rabu ni sampai la ketangan kami.
Huh! xsabarnya.

Rasa seronok pula Ramadhan kali ni. Ada semangat sikit mo berhari-raya nnati. Memandangkan akan beraya bertiga bersama baby dalam perut.hehe
Syukur Ya Allah atas pemberianMu ini.

cLick IkLan uTk kEtErAnGaN LanJuT

Isi Mengandung

anak buah (1) anniversary (1) artis (4) cuti (8) e (1) eksaited (10) family (2) fieldtrip (6) gaduh (3) geology (4) gosok (1) honeymoon (1) ikan (1) ilusi (1) isteri (5) jawatan kosong (2) kemalangan (3) kereta (3) laporan (1) laptop (1) Lawak (4) midterm (1) Movie (2) nikon (1) pasar (1) perkahwinan (3) pinjaman (2) pregnant (6) PTPTN (1) puasa (1) resipi (1) sabah (1) solat (1) UMS (5)