Click and Donate

Disember 19, 2011

FIELDTRIP 1 : Hampir 3 jam terkandas di hutan Kg Kimihang, Kudat

 ..........adventure............

Pengalaman Field Trip yg pertama bsama geng2 Geology Batch 2011 UMS tersangatlah tidak boleh dilupakan.
Buat pertama kalinya, 1 kelas p field. Naik bas Tung Ma lagi .
Mcm mo balik Kg Encik Husband pula taw..

Lokasinya adalah Kampung Bangau dan Tanjung Bangau.
Lepas dr Tanjung Bangau tu, mo p  lokasi lain pula..tgk singkapan batuan juga.
Kena pula lalu jalan kampung yg blum berturap. Smpi satu lokasi tu, jalan mmg teruk.Berlumpur dan d sanalah juga air bertakung. 

Maaf, kualiti gmbr tidak memuaskan.Pakai camera Handphone jak ni.

Semua cuak bila bas tersangkut.Ingatkan skejap jak.
Skaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii~..
nah! ambikmu 2jam stengah. Kami terkandas di Kg Kimihang.


Budak2 geology  yg gagah perkasa


Kemiringan ketara bas Tung Ma

Time2 cmtu jugala aku mo kencing.Adeh~gawat neh.
Nasib ada rumah sorang Ongkol yg baik hati  d sana.
Walaupun ada anjengk,  cuma menyalak jak.Xgigit.
Nasib ada c Bryan tolong bekap aku & Norm.


Tq Ongkol sbb bagi kami tumpang Tandas ni.



Dalam menunggu bantuan tu, masing-masing buat hal sendiri.Budak2 lelaki yg gagah perkasa   (perkasa kali)  berusaha menolak menggoncang, menarik, melestik.  Yg pmpun mbuat report dan perkembangan terbaru kepada bopren masing2 dan sibuk update status d Fb (Tmasuklah aku). 
Pastu kena cari batu la pula. 



Dalam pada itu, ramai juga orang kampung yang datang tolong...(tolong tengok)...



Akhirnya Hilux ini juga yg jd hero, menyelamatkan kami dr terkandas dgn lbh lama di Kudat



Cayalah.Hilux tarik bas. Siapakah jejaka berbaju hitam itu?Misteri~
Wajah-wajah Lega


Akhirnya kami terselamat daripada bermalam di Kampung tu. Masing2 lapar, singgah d KFC Kudat dan tunaikan solat Fardhu di Surau BERAS.


Dan yg penting, kami masuk paper lg..Hahahaha~




Aku ada bbrapa video smasa budak2 lelaki tolak bas.Mmg lucu.Aku akan upload kemudian sbb line xbagus skang ni.Lembab mcm Cnidaria.

Teruskan bersama FairytaleCargo
Cheh~ Bikin paaaaaaaanas







Disember 08, 2011

Aku pakar melukis

Atas permintaan budak engineering, aku upload jugakla hasil kerja tangan dan karya masterpiece dr aku.Tidak lagi bergelumang dengan T-square, bofa set, set square dan pelbagai saiz pensel dan pen...kali ini aku melakukan perubahan.Karyaku kali ini lebih seni dan punyai jiwa.
Hanya pensel, pemadam dan pembaris saja yg diperlukan.
Cheh~







 Pal*i btol nih.xdapat rotate


 Bukan ni ja taw.Kena buat Taxonomy dia lagi. Huh~mmg aku rasa mcm saintis betullah.
Fossil sebenar ada di Lab.Selama 1 sem ni, utk Lab Paleontology, asyik melukis jak ni.




Disember 05, 2011

En Husband layan Ombak Rindu

.....Dari Ong Bak ke Ombak Rindu......

Yeah! Akhirnya aku bjaya memujuk Encik Husband utk menonton Ombak Rindu. 
Lepas makan, karok kejap and then layan Ombak Rindu.
Ksian En Husband..mo xmo, tpaksa juga ikut permintaan c isteri yg mengada-ngada ni..
hihi~
Tq B


Hah OR mmg bjaya mengombakkan para penonton pada malamtu. Abg rambut pacak pun layan OR. Kuar cinema, mata merah2, idung berair.hahaha~ Best juga sekali-skala layan movie mcm ni. Baru tersedar bbrapa ksilapan kecik yg dilakukan tanpa sengaja yg mungkin akan mengguris perasaan pasangan. 2 hari ni layan lagu OR smpi Lappy panas dan mati dgn sendirinya.Dasat kan?
[ Ergh~ sentimental mode, k ]


Teringat novel OR yg penah aku baca dlu (kakak punya).Kalau xsilap, masatu aku baru Form 2.(Cikgu suh baca buku Sejarah, aku baca Novel Cinta la pula). 


Mcm xpuas tgk skali.Harus p utk kali yg ke-2.

cLick IkLan uTk kEtErAnGaN LanJuT

Isi Mengandung

anak buah (1) anniversary (1) artis (4) cuti (8) e (1) eksaited (10) family (2) fieldtrip (6) gaduh (3) geology (4) gosok (1) honeymoon (1) ikan (1) ilusi (1) isteri (5) jawatan kosong (2) kemalangan (3) kereta (3) laporan (1) laptop (1) Lawak (4) midterm (1) Movie (2) nikon (1) pasar (1) perkahwinan (3) pinjaman (2) pregnant (6) PTPTN (1) puasa (1) resipi (1) sabah (1) solat (1) UMS (5)