Click and Donate

Januari 28, 2013

Dating with Husband

Akhirnya, semalam dapatlah kami meluangkan masa bersama setelah agak lama kami tidak keluar dating.Dia sibuk bekerja, aku sibuk study.Rasa mcm baru kahwinla pula.Datang dating,jalan2 berpimpin tangan, menyusuri lampu neon pada waktu malam di Bandaraya Kota Kinabalu.Chewah~~

Round pasar malam Sinsuran, xpuas hati, pergi lagi Pasar Malam kampung Air. Penat bjalan, En Husband bawa p makan, tp aku cakap, aku sudah masak sebelum kami keluar tadi.Lalu depan Gaya Street, aku teringan satu kedai yang pada dulunya menjadi sainga KFC, iaitu Sugarbun.

"Hubby, bankrupt suda mengkali Sugarbun tu kan.Apa nda, makanannya ba.Pelik2 ni."
"Owh Honey mo minum di SyugarBun kah"
Kbtulan ada parking kosong, trus la husband aku parking kereta.
"Eh bukan hny mo minum sini, hny cakap ja sbb dulu, besar betul kedai dorang ni"
"Apa jua yg dorang jual"
"Ntah xingat, mcm kentang2 goreng, ayam, nasi"
"Owh mcm nasi ayam la tu kan?"
"Emm mengkali"

haha..sama ja laki bini..Sot dua2.

Akhirnya minum juga di SyugarBun, yg bsebelahan ngan BB Cafe.,Wow~ini sudah macam open pub.Best juga dgr suara makcik penyanyi tu menghibur pendatang pengunjung.Cerita2 smpi xsedar sudah pagi.Tq Hubby sbb bawa saya ke sana =)

Aku xda amik gmbr kawasan tu, jd aku amik dr blogger lain.Credit to : Pepper



Januari 19, 2013

uBi punya pasal



SITUASI SEBENAR :

 Seorang nenek pergi kedai beli ubi, tiba-tiba dilanggar beca lalu mati di tempat kejadian.


Buletin Utama -
 "Nenek meninggal dunia, pemandu beca dicari." 


Harian Metro - 
"Hangat! Nenek mati dengan ubi di tangan!" 


Utusan Malaysia - 
"Nenek mati dilanggar beca satu propaganda pembangkang?" 


Harakah -
 "Kami tiada beca." 

Malaysiakini - 
"Beca langgar lari bukti kerajaan makan rasuah." 


Obefiend - 
"Nenek meleis mati. Aku suka vodka." 


Twitter @NajibRazak - 
"Nenek sanggup mati kerana ubi, menunjukkan ubi 1Malaysia berkualiti dan digemari rakyat!" 


Blog Melayu Paranoid - 
"Keraguan sijil halal ubi mungkin punca nenek mati dilanggar beca." 


Ibrahim Ali - 
"Sampai bila kita nak tengok nenek-nenek Melayu mati dilanggar beca akibat ubi orang Cina dan India? Melayu perlu bangun menentang!" 


Pancaindera -
 "Kisah nenek dilanggar beca diabadikan dalam filem terbaru David Teo, Beca Gangster." 


Mastika - 
"Misteri penarik beca: Temubual eksklusif dengan hantu ubi." 


Samy Vellu -
 "Beca tak bayar tol dicari."


Lek ko Jho, jgn ko serius betul.Untuk hiburan semata-mata saja ni  =)

Downloading



Masa cuti ni, xtau mo buat apa..belajar utk subject sem depan???Oh semestinya tidak.
Dengan mengharapkan broadband digi yg ntah brapa gig ni, mau juga la download movie konon.nah! ambik ko.!!!!

1117.56.32 REMAINING

...berapa lama la tu konon?Kensel..kensel..Mo pakai wifi jiran, xkena kasi pula password.

Januari 08, 2013

Final Exam hampir ke penghujungnya

          Alhamdulillah...lusa, merupakan paper terakhir untuk semester ni.Subjek kegemaran.Sedimentologi dan sekitaran sedimen.Mudah2an dipermudahkan segalanya. Semalam, tiba2 la pula deman.Batuk, selesma, pening dan muntah2.Ingatkan sudah pregnant.haha...apabila diuji, ternyata belum lagi.Myb sbb penat otak saja tu.Bukan penat belajar, tp penat memikirkan dan meramalkan soala yang akan diajukan masa final exam untuk paper petrology.Killer paper.

Januari 07, 2013

Terukir di Bintang

Menunggu video clip Terukir di Bintang yang dinyanyikan Aizat dalam AJL

cLick IkLan uTk kEtErAnGaN LanJuT

Isi Mengandung

anak buah (1) anniversary (1) artis (4) cuti (8) e (1) eksaited (10) family (2) fieldtrip (6) gaduh (3) geology (4) gosok (1) honeymoon (1) ikan (1) ilusi (1) isteri (5) jawatan kosong (2) kemalangan (3) kereta (3) laporan (1) laptop (1) Lawak (4) midterm (1) Movie (2) nikon (1) pasar (1) perkahwinan (3) pinjaman (2) pregnant (6) PTPTN (1) puasa (1) resipi (1) sabah (1) solat (1) UMS (5)