Click and Donate

Mac 31, 2011

Lunch @ Mekdi Karamunsing


hajat di hati, mo melahap RCH harini.Skali smpai destinasi.Tutup la pula.Em apala nasib.So, balik ke tujuan asal, makan bubur ayam mekdi.

MENU: BUBUR AYAM MEKDI & MILO...

Makan ngan Kak June dan member.Baru mo menikmati bubur,...

Kak June :" Tunduk..tunduk.."
Aku : ..(tundukLa juga.Manatau ada org melibas samurai atau apa d McD tu)..

Laa~rupanya keadaan yg aku xsuka, menganggu lagi.Mmg camtu..tiap kali makan akan diganggu dengan org yg jadikan ayat2 Quran untuk mendapatkan wang.Ala yg jual surah Yasin (tertulis "Dicetak di Indonesia") dan sticker2 Quran.Mesti korang pun selalu kena camtu kan?Yang aku xsuka.Majal (Paksa) betul ba.Orang xmo beli,kena paksa.Lepas tu bila kita xbeli, dia mulala buat muka xpuas ati.Astaga~sabar jak aku ging.Dulu d kampung, aku selalu berhadapan dengan situasi mcmtu.Ingatkan,d bandar ni, xda.Rupanya lagi ramai.

Lain cerita pula dengan mamat2@minah2 yg jual buku,cd, produk2 time org sibuk makan..Yang aku suka, bila kita kata "Owwh! Ada suda aku beli",(hint,aku xberminat ttg produk tu) dia akan terus blah.Yg aku xsuka, sudah kita bgtau kita dah beli atau bgtau xberminat, dia masih d sana juga.Membuang masa,membebel mengenai produk dorang tu.Paling parah, ada yg mendesak lepastu malukan kita pla.Aku pernah kena.Mo tau apa mamat tu cakap? Dia kata

*..selepas terpaksa mandengar dia memebel dalam 3minit camtu..*
Salesman: "Ala kakak ni, RM10 jak pun.Xkan lawa2 gini,dompet tebal, xda duit"..

kurang ajar btl lelaki tu taw.Mengasi malu aku...

Aku : "Aik?Mcm memaksa pula ko mo taw."..

Saleman : "Xla kak.Beli la kak.Murah sudani.Kalau kakak beli d kedai, mahal ni.Beza dalam RM15 juga ni.Na,mana kaka mau.Yg murah atau yg mahal?"

Aku :"Yang Mahal".

Mamat tu pun nampak mcm manas ja.Baru dia tau.

Salesman :"Ok la kak.Nampaknya kakak xberminat.Terima kasih"

Mac 30, 2011

Diet atau x...??

Aish~!Cmanala mo diet ni.Murah pula rezeki semalam.My bro yg rambut kuneng ,baju belang2 call dan bawa kluar.Dinner.Wah!Apa lagi...rejeki jgn d tolak mbak, musuh jgn d cari dong.Plan mo p Wan-Wan.Dr rumah, terbayang uda kelazatan Tomyan yg pernah aku oder suata ketika dahulu ketik praktikal di Shah Architect dan Oma Architect Sdn Bhd.Skali sampai ke destinasi yg di tuju,..tutup la pula.kaciwa...~Tpaksa Anjung Selera jak.Em~Hujan plak tu

Baru mo naik kuda aku yg berwarna blackcurrent tu, ada pula kuda lain datang.Laa~Ijan rupanya.Adik aku.Menginap d rumah utuk sesi interview d SESB harini.Good Luck Ijan)....(Emm mcm rumah penginapan uda rumah kami ni taw).Jd, kami ajak la ijan skali.Tuu nah dia yg baju putih.tekidum2.



Jus oren aku..(Emm~knapa xkaw ar?
Sizling Mee..aku punya menu juga.Astaga, mengucap ko ja.Cakap DIET..
Akak ipar aku, merangkap owner AZIAN BRIDAL.Sapa mo kawen, datangla Azian Bridal.Murah2 jak di bagi tu, kalau kamu cakap, "Aku Kawan c Edja"..hihi~
Hahahaha~kenapa laki aku gitu tu.kiut kunun?

Xmo pulang..Tgk Asmara 2

DiaLah Jejaka Hensem Yg Aku Maksudkan

dO u Remember this entri?Aiseh..skiping London..haha~
Kelmarin, aku dan En Asben telah menerima ahli baru dalam keluarga kecik kami.Mahu xmahu,terpaksala En Asben menerima hakikat bahawa beliau akan dimadukan.Hah?!Bermadu bagi lelaki.Emm xpernah d buat orang.Org xpernah buat, biarla aku pes taim yg buat.Xboleh aku singkirkan perasaan ni.Aku sayang dia dan aku juga sayang En Asben. Biarlah aku berterus-terang.Aku telah jatuh cinta dengannya.Terima kasih kepada Owner lama, kerana telah menjualkan Tiger kepada kami.Inilah jejaka itu."Tiger"

Tiger agak kotor sedikit.Hujung minggu ni, baru bawa p Spa.Hehe~
Memilih pasir..em agak lama juga memilih.Xpa, prektis ba ni.Nnati beli lampin dan susu baby, mesti mcm ni juga.
En Asben dengan tekun membaca cara2 menyediakan tempat Tiger melepaksan hajat.

Acara yg sungguh mendebarkan.
Dengan ini, Tiger telah merasmikan Projek Sanitasinya.Acara perletakan batu asas dan membancuh simen.hehe~
Lepas perasmian, makan2.
......Dan makan lagi.



Mcm Garfield pun ada, c Tiger ni



Dialog Hari Ini

Member : Assalamualaikum Jaaaa~

Aku : Waalaikumussalam.(Smbil snyum2, sbb sudah dapat mengagak soalan yg akan diajukan lepasni.Harap2 la aku boleh jawab.Jangan la bagi soalan yang ndak2 lagi.Tolonglah)

Member: Ok kucing ko Ja? (Improve suda,xsuda dia cakap Kusing)

Aku: Okeeeyyyy~

Member : Cmana la dia Ja?Ko kurung dia Ja?

Aku : NdakLa, aku kasi lepas jak dia dlm rumah

Member : Nanti Edja kasi beli la di lonceng(Dialog ni aku rasa, mcm mo 50 kali uda dia sebut.Dr Pagi kelmarin, sampai sekarang.Sabo je la!)

Aku :-~ *sengih jak la"

Sepanjang perjalanan balik ke rumah kelmarin.Topik perbualan, sengaja aku tumpukan kepada Kucing sahaja.Malas melayan soalan2 yg bikin kepala guey lagi pusing.Perbualan kelmarin:


Member : Edja tingu cenel 611 tu ja.?Yg pukul 8.30 malam.?

Aku : ..(dalam hati.. Em wayang apa pula dia cerita ni.Aku bukannya hafal betul nombor2 Astro ni) Wayang yg mana tu ar?

Member : Yang kucing-kucing tu ba.seok eh!Ada juga yg pakai lonceng Ja.

Aku : ...(ah sudah..mula suda dia ni..)..owh Astro Ceria kali tu kan.

Member : Ia.Nanti Edja tingu la.Seok tu Ja.Cumil-cumil Kucing dia.Lucu.Cerita dia pasal....bla~..bla~..bla~~)

Aku :...(terpaksa mendengar jak ni)...terus potong cerita.Owh..ala,...aku xtingu cenel Ceria.Budak2 punya cenel ba tu.hehe~

Member : Hehe~Tom and Jerry pun seok kan Ja.

Aku : Iaaaaa~(melayan)

Member : Cantik tu kalau Edja kasi lonceng tu kucing.

Aku :Iaaa~ ..(aish! malar juga ni cakap pasal Lonceng.Ujung2, aku kasi beli ko lonceng nanti.Kasi pakai ko)

Member :Ada tu Ja kena jual d blakang Jayen.Aku xpernah masuk sana.Limpas (Lalu) Jak.Nantilah kita p sana,kan Ja~

Aku : Iaaa~....(aish~cmana pula dia tau dalam kedaitu ada jual Lonceng, sdangkan dia belum pernah masuk kdaitu.Mcm dia pula yg bawa kereta ni taw, mo bawa aku p sana.haha~)

Perjalanan 30minit+jalan jem terasa macam 4 jam.Merana aku ging.Tapi kan, mmg xd nafikan, member aku ni mmg boleh menjadi Perunding Penjagaan Kucing yg baik.Semua benda pasal kucing dia tau.Tabek spring sama dia. Xda tujuan lain aku ceritakan benda ni semua.Sekadar melepaskan ketensenan terhadap beliau.haha~Soal kerja,inda pulangku pernah tensen tu Wang/Dang.Hehe~..

Aish! Lambat pula tghari ni taw.Ada misi penting bersama Pak Jabit@Kak June







Mac 29, 2011

Jejaka hensem di bawah meja


Jejaka hensem dibawah mejaku.Siapakah gerangannya?Ingat mo cer harini.Tapi aku pospon la sampai bisuk.Saspen sikit.Sekian, harap maklum.Terima kasih kerana up trafik di sini.hehe~

Water Fountain & "Sucker Punch"

Lepas dinner dirumah, aku dengan secara membabi buta mencadangkan kpd En Asben untuk ke Perdana Park bersama tetamu istimewa, merangkap bestfriend En Asben dr zaman kegemilangannya sebagai Mat Rempit dahulu kala,Fizal. Faizal yg menginap dirumah kami kerana ada sesi interview bersama SESB harini.(Good Luck Faizal).Memandangkan aku adalah wife yg mmg selalu dimanjakan, En Asben menurutkan saja hajatku itew.Wah!Bertuahnya mendapat suami mcmtu.Hehe~

Apa barang ada d Perdana Park?Mo jogging ka?..Em hajat dihati mmg gitu la sebenarnya.Tp memandangkan ada pula c Faizal ni, keinginan tersebut ditukar.Datang Perdana Park hanya mo tgk Water Fountain.Berbekalkan kamera handphone yg bermegapixel rendah, bbrapa pic sempat aku snap, utk smua.(Biarla ndak cantik, asal dpt tgk jak kan)

Utk video...korang boleh tgk sndiri di Youtube..Aku malas mo upload.






















Lepas tgk Water Fountain tu, p Suria Sabah pla.Tgk Movie "Sucker Punch".Best.Tp bagi sesiapa yg berfikiran agak lembap,mmg xfaham cerita tu.haha~(Mcm aku la)



Pantang Nampak "SALE"

“Pada suatu hari, burung-burungpun berkicauan hari itu.Ada yang berkerja…ada yg bergembira…”

Petikan dialog Usop,bekas penari kebudayaan.(Hantu Kak Limah Balik Rumah)


Jumaat lepas, balik kerja..patik dan mmbr opis menyerbu sebuah kedai yg sedang membersihkan stock barangan kedai mereka.Memang jual murah abes.Perasaan membuak-buak untuk bershoping timbul apabila terbaca blog Pak Jabit.Tq for the information, Pak Jabit.Hehe~Kul 4.30ptg dah check-out dr opis.Tiba d tempat yg di maksudkan,barang2 yg dijual tinggal sedikit.Target utama patik adalah blender.Fuh!Memang ada.Hati patik berbunga-bunga.

Tengok brand…em mmg out la.haha~Ramai kata,kalau barangan xberjenama fofuler ni, mudah rosak.So, untuk mengesahkan@ menidakkan statement tersebut, patik telah merembat 2 item yg jenamanya mmg tidak terkenal langsung.Milk shaker jenama FABER (RM30) dan blender jenama EAGA (RM59).Kita tgk selama mana dua item ni boleh bertahan.







5ptg, terpaksa balik ke opis pula.anak bos, xda sapa mo hantar balik rumah.Anak bos ni bersekolah sekitar sana juga.Maka, patik telah mencemar duli,mengofer utk menghantarnya balik ke rumah.Tp xlama pastu, wife bos kata,tunggu di shell jak.xpayah hantar smpi rumah.Selepas urusan penyerahan anak bos tu, patik pun drive la.Mo balik rumah.Mmg kejar masa sbb patik mo balik kampong petang tu juga.Member yg menumpang ni pun kata,

Member : ”Bagus kita jalan yg boleh tembus d belakang servay tu”..

Emm rasanya dr tahun lepas lagi dia cerita pasal jalan short-cut tu.Sekali-skala try, apa salahnya.

Patik :”Xjem ka jalan sana tu?”

Member: “Xla.Xjem tu.”

Patik : “Emm~ko tau jalan p sana kah?”

Member : “Tau..Tau..tau..”

Patik: “Okeylah.Kita jalan dari sana.Lagipun aku mo cepat ni.Mo balik Sipitang ba aku ni”


Sampai satu roundabout yg besar dan ada replica Tanjak yg besar, patik pun tanya.

Patik: “Mo ikut jalan mana lagi ni?”

Member ;”Emm kejap.Pikir dulu.Owh!Masuk sebelah kiri.Lepastu ko jalan jak terus”

Patikpun drive dgn confident sambil nyanyi2 untuk meredakan ketensenan sbb jalan jem.Sampai 1 lagi roundabout kecik,patik Tanya lagi.

Patik : “Ba, lepasni mo ikut mana lagi ni?Masuk kanan, kiri atau jalan terus?”

Member :”Err..jalan mana suda ni ar.Aku pun xbrapa ingat.Fes taim(first time) ni.Ngehehehe~”

Patik : “Eh ko jangan.Tadi ko cakap ko tau jalan ni.Jadi kita ikut mana ni?Cepat ko,marah uda org belakang ni”Patik fenik.Org d belakang sudah mula cucuk belakang kreta patik.

Member : “Ikut jak la mana-mana”

Ini boleh menimbulkan marah! Aish!! Rasa mcm mo kunyah jak stereng kereta masa tu.Bikin geram.Selamba jak dia ckp gitu.

Patik :”Eh mana boleh ko ckp camtu.Tadi ko ckp ko tau jalan tembus p servay tu.Skali ni, ko cakap First Time pla.

Member :”Ngehehehe~Sorry Ja..Sorry Ja.Fes Taim”

Trapik Lait Lokawi(Jalan Papar-kk Lama)


Patik terus call husband tersayang.Memandangkan dia mmg pakar jalan d KK ni, sbb husband patik kerja dengan SESB, maka semua ceruk kampong sudah dijelajahi selagi kampong tu ada talian elektrik.Huh nasib la.

Patik : “Assalamualaikum.B,cmana suda jalan mo tembus d belakang servay tu b?”

Husband:”Waalaikumussalam.Aaaa?Kenapa jalan sana?Jauh tu.Honey d mana suda skang ni?”

Patik:”Nanti la honey cerita d rumah.Yg penting skang ni, hubby kestau dulu, cmana jalan p sana tu.Skangni kami d jalan mo naik bukit yg tinggi tu.Mcm xjauh lagi sampai wildlife.Kalau honey endak silap, masuk jalan Ramayan ba kita dulu tu kan b?”

Husband;”Ia.Ala jauh btul suda tu hny.Kalau hny mo patah balik pun, sama juga jauh dia.Susah mo explain sbb masuk banyak simpang lagi tu.Bagus hny teruskan jak la p Lokawi.Jalan sana xjem tu.”

Patik:”Em yalah b.Tq”

Rupanya simpang yg dimaksudkan sudah terlepas jauh..Huh~maknanya, patik akan meneruskan perjalanan hingga ke Lokawi,melewati belakang Kem Tentera Lokawi dan Wildlife.Haish!Bikin Panaz.Perjalanan yg sepatutnya cepat, jadi lambat.Dr Lokawi,kena pusing semula ke trafik light Putatan dan buat u-turn utk tiba d rumah patik.Member ni, patik drop by ja d siring@tepi jalan.Rumah dia tu d siring jalan juga.Sudahnya, patik xjadi balik kampong.Memang kerja gila.So, moral of the story..Lu pikir la sendirik.Sabo aje la!


cLick IkLan uTk kEtErAnGaN LanJuT

Isi Mengandung

anak buah (1) anniversary (1) artis (4) cuti (8) e (1) eksaited (10) family (2) fieldtrip (6) gaduh (3) geology (4) gosok (1) honeymoon (1) ikan (1) ilusi (1) isteri (5) jawatan kosong (2) kemalangan (3) kereta (3) laporan (1) laptop (1) Lawak (4) midterm (1) Movie (2) nikon (1) pasar (1) perkahwinan (3) pinjaman (2) pregnant (6) PTPTN (1) puasa (1) resipi (1) sabah (1) solat (1) UMS (5)