Click and Donate

Jun 24, 2012

Login FB, dapat RM100

Perkara paling sandi dalam hidup aku apabila terpedaya dengan benda2 bodoh gitu.
Satu penipuan yg sungguh berani.Rasa sangat2la menyesal.
Nasib member yg sebenar2nya member telah sedarkan aku.
Kalau x, xtaulah.Berkodi2 la aku pikul dosa, menipu orang.

Maaflah kalau entri aku kali ni, akan menyinggung member yg sedang giat berkecimpung dalam bidang ni.Skarang xlagu guna nama awesome 'Login FB dapat RM100'. Telah dijenamakan semula dgn pelbagai nama yg lebih menarik si mata duitan. Lepastu, mulala, upload gambar dengan duit2 yg banyak..screenshot duit masuk dalam akaunDan yg paling xtahan,siap jual nama Jutawan Internet, amik keratan akhbar sana sini, lepastu edit2 sikit, dan amik petikan kata2 menteri ttg menjana pendapatan melalui internet..Cik kak sayang oi~..tgkla..bisnes yg dorang maksudkantu, bukan dengan penipuan k. Kadang2, bila kita ragu2 mau join bendatu, mulala hasutan ejen ibils post macam kat kita . Kdg2 juga, benda yg dia post tu seolah2 dia mahu membantu orang2 yg kesempitan kewangan.Bajet dia dah kaya la dengan join bendatu.
X rasa bersalah ka, menipu orang lain sbb sayangkan modal RM100 yg dilaburkan samapi sanggup tipu orang lain.


Encik Zakri, Puan Suhana,Cik Rozih, Encik Saifullah,Puan Azizah, Cik Amirah, Cik Juhaira & Encik Rosman.
Ya, ni la mangsa2 aku dulu.8 orang...Modal RM 100, pastu aku dapat RM700..hasil penipuan.
Alhamdulillah, aku sudah kembalikan duit2 mereka ni. Transfer balik duit2 dorang ni melalui Mybank2u. Check punya check, rupanya salah satu produk yg konon di 'Jual', adalah Al-Kitab.Owh, ok...no komen.Sbnarnya, benda yg di 'Jual'tu untuk cover saja la.Hakikatnya, xda istilah beli dan jual dalam perkara ni.,Ya ada cuma,"bank-in" dan perdaya org lain.

Harap2 , kpada yg belum terjerumus tu, jangan la cuba2 cari pasal k.
Dalam dunia ni, banyak jalan lain untuk kita dapatkan rezeki.Tp jgnla ambik jalan jijik mcmtu.
Sekian, luahan rasa untuk kali ni.
Salam kedamaian =) 





1 comments:

HyatiMolly @ Tunung berkata... [Rasa Mcm Mo Comment Plak]

I never believe this kind of stuff since the beginning..

cLick IkLan uTk kEtErAnGaN LanJuT

Isi Mengandung

anak buah (1) anniversary (1) artis (4) cuti (8) e (1) eksaited (10) family (2) fieldtrip (6) gaduh (3) geology (4) gosok (1) honeymoon (1) ikan (1) ilusi (1) isteri (5) jawatan kosong (2) kemalangan (3) kereta (3) laporan (1) laptop (1) Lawak (4) midterm (1) Movie (2) nikon (1) pasar (1) perkahwinan (3) pinjaman (2) pregnant (6) PTPTN (1) puasa (1) resipi (1) sabah (1) solat (1) UMS (5)