Click and Donate

Mei 18, 2011

Latihan Industri (L.i)

Huh~ramai suda pelajar2 IPT yg dtg mempraktikalkan diri di opis ni.Meriah btl, smpi xmuat opis.Tpaksa la dorang pandai2 sendiri..cari tempat duduk.

1 ,Autocad dari ABM,Sabah
2 Civil, dari KYS, Sabah
5 Electrical dari IKBN, Sabah
1 Civil dari UMS,Sabah
1 Electrical dari UMS,Sabah
1 Civil dari UITM,Shah Alam

Teringat pla masa aku LI di Shah Architects + Oma Architects Sdn Bhd bsama sorang lagi mmber dr Poli KK. Praktikal selama 6 bulan. Huh..mmg nebes masa tu.Autocad pun, tau sikit2 seja.(Itula, kna suruh p kuliah, mengeskep seja,baru ko rasa~!). Mo ke Opis tu, aku kena naik 2 bas.Masa tu, parents aku baru saja kena transfer ke Sipitang.Sebelum tu, aku dan family mmg tinggal di Quaters Pusat Latihan ,LIGS di Tuaran tu.Lepas dorang kena transfer, aku dan abg aku yg masatu sedang praktikal SESB di Sepanggar juga terpaksa menumpang rumah cousin di Telipok yg masatu masih menuntut di UMS.(Huh~smua masih belajar lagi.Masa tu juga, smua masih slim2 lagi.Hahaha~)

Log book kena tulis hari2, lain lagi report book.(Terima kasih kpd Kak Wan, sbb sign log book aku setiap minggu) Ceh,~Banyak btl kerja.Masa tu,mmg aku xda elaun.Smua perbelanjaan, sendiri tanggung.Paling best, kena kasi angpow juga la time perayaan tertentu.Untuk menjimatkan kos, maka, setiap hari aku akan bangun dan masak nasi goreng dan ikan goreng.(Kesian kan?).Kadang2 staff belanja.Hehehe~

Balik Poli, ada pula sesi interview bsama Lecturer.Aku interview dgn En Rodzan, bekas IR JKR,merangkap Lec ajar module Kejuruteraan JalanRaya. Nasib la En ni sempoi berabis.Interviewpun mcm cerita kosong dikedai kopi jak ni.(Tq En Rodzan).

Sudah kerja ni, rasa rindu pula saat2 masa belajar dulu.Rasanya pada usia ngam2 27tahun ni, masih belum terlambat lagi untuk meneruskan pelajar ke peringkat yg lebih tinggi.Sampai bila mo jd kuli,kan? ;) Moga2 Allah makbulkan segala perancangan dalam hidup aku ni.Amin~ ;)


*Masa belajar dulu, xsabar2 pula mo kerja.Sekarang, lain pula*






2 comments:

Joy berkata... [Rasa Mcm Mo Comment Plak]

Bagus ko ging,ada lagi makan.Sia dulu kana blnja minum sja ni.Teda kna bwa makan.Kasian sa wo

Tanpa Nama berkata... [Rasa Mcm Mo Comment Plak]

aku pn sama kazenku

cLick IkLan uTk kEtErAnGaN LanJuT

Isi Mengandung

anak buah (1) anniversary (1) artis (4) cuti (8) e (1) eksaited (10) family (2) fieldtrip (6) gaduh (3) geology (4) gosok (1) honeymoon (1) ikan (1) ilusi (1) isteri (5) jawatan kosong (2) kemalangan (3) kereta (3) laporan (1) laptop (1) Lawak (4) midterm (1) Movie (2) nikon (1) pasar (1) perkahwinan (3) pinjaman (2) pregnant (6) PTPTN (1) puasa (1) resipi (1) sabah (1) solat (1) UMS (5)