Click and Donate

Julai 11, 2012

Housewife sepenuh masa

         Hujan petang tadi telah mencacatkan niat aku utk ke pasar.Stok ikan sudah habis.Jadi, lepas tgk Dejavu di Kinabalu dengan penuh perasaan, aku pun p la supermarket kegemaran aku. Sunny Supermarket, Tanjung Aru. Suka shopping sana, wlaupun kedai lama dan xgrand mcm hypermarket, tetapi harga barangan semua murah.Tadi shopping barang dapur, cuma bayar RM73.54 saja.Kalau beli di hypermarket mcm Giant, Servay, Pacific Ngiu Ki, Milimewa dan yg sedarjat dgnnya, cnfm aku kena bayar lebih dr RM100. Tgh kyusuk memilih nugget, aku di sapa oleh suatu suara yg sangatla familiar..Laa~ pemain badminton UMS pula ni, Doreen. Hehe~kedapatan saya bershoping barang2 dapur.Malu pula tiba2.Haha~Cerita pasal Fldwrk report.Mmg betul Joener cakap, smua Fldwrk report dorang tebal2. tahap thesis.


Lepastu, rasa boring pula mo balik rumah.En Husband pun kluar ngan business partner. Apa lagi, cerita pasal duit la tu.Xpa la, janji aku juga yg masyuk nnti~Dasar isteri mata duitan..hahaha~Salute abis ngan En Husband yg workaholic.Kerja dan kerja. Untungla hby dapat wife yg xperlukan bajet besar utk beli makeup2 utk conteng2 muka. Bajet tu di tukarkan utk beli barang makan honey ja.Honey kan makanholic.Kikikiki~Esok pula, En Husband ada interview di Hq SESB utk Jawatan Chargeman.Apa2pun, good luck hubby .Jwtan b skangpun uda cukup utk tanggung family kita =) 
#Sudah ! Cukup! Jgn mo berdrama pula dalam blog ni#


Lain cerita, lepas shopping tu, aku lepak2 la makan Big Mac di Api2 Center secara solo.Mo call mmber2, takut menganggula pula.Akupun mulala jadi pengkritik senyap.Tgk gelagat orang dan mula mengkritik, mengomen dan memuji dalam hati. Sambil mulut mengunyah kentang goreng.Big Mac xsempat makan..Kenyang.Tapau jak la balik rumah. Smpi ja rumah, trus simpan minuman kgmaran V-Soy  Multi-Grain dlm peti ais.Cari yg kotak bsar, xjumpa.Xpuasla minum dlm botol ni.Bbrapa teguk ja, trus abis.


Orait..mlm ni, draft  entri pasal fldtrip aritu.Tunggu~~~

2 comments:

Whitetulip Tales berkata... [Rasa Mcm Mo Comment Plak]

AS'kum..ooo orang KK kaini?hik2 best baca n3 kamu. yalah, sy pun sama gak..bru beli bju budak2 tuk raya di parkson grand, 1B. sukurlah..mmg murah2. rega tuk soma..rm330.10. oke laitu..byk beza dr yg tahun lalu. salam kenal..:)

edja berkata... [Rasa Mcm Mo Comment Plak]

@Whitetulip Tales Wlkumslm.Salam kenal juga =) ia kan..xlma lg mo raya suda.Belum lagi beli apa2 ni.Kumpul stamina dulu, mo jalan2 cari baju raya.hehe~

cLick IkLan uTk kEtErAnGaN LanJuT

Isi Mengandung

anak buah (1) anniversary (1) artis (4) cuti (8) e (1) eksaited (10) family (2) fieldtrip (6) gaduh (3) geology (4) gosok (1) honeymoon (1) ikan (1) ilusi (1) isteri (5) jawatan kosong (2) kemalangan (3) kereta (3) laporan (1) laptop (1) Lawak (4) midterm (1) Movie (2) nikon (1) pasar (1) perkahwinan (3) pinjaman (2) pregnant (6) PTPTN (1) puasa (1) resipi (1) sabah (1) solat (1) UMS (5)