Click and Donate

September 25, 2011

Back To School

".........untuk bbrapa hari, ruang ini terasa sunyi tanpa coretan sang penulis........"

Walah~..mcm sasterawan negara la pula. Maafin guey ya kerana agak lama xupdate belog. Busy ba saya bulan September ni. Baru memulakan sesi pembelajaran di Universiti Malaysia Sabah (UMS) disamping sibuk mengambil bahagian dalam acara kenduri-kendara sempena perkahwinan adik ipar. 
Dengan penuh eksyen  eksaited, saya akan berkongi kpd ibu2 dan bapak2 sekalian perihal perjalanan hidup yg menakjubkan di UMS. Saaaaangat-sangat  menyeronokkan (Biji mata keatas dan smua hujung jari letak di dada)

7 September 2011

Seawal jam 7am, aku & 2 org adik aku sudah siap utk bertolak ke UMS.Kreta Buruk aku tu sarat dengan barang2 kami bertiga. Padat mcm sardin.Haha~Adik aku, Ida, InsyaALLAH akan konvo terlebih dahulu.Sbb dia merupakan senior kami yg telah memasuki Tahun Ke2 di UMS. Manakala aku &  Dilla akan konvo bersama, InsyaAllah. 

Jam 8.20am tiba di UMS.Ingatkan kamila org terawal.Skali tgk...mak aih~Ramai gila org.Confirm dorang berada di DC tu seawal kol 6am..atau awal dari itu.Smua berkumpul Dewan Canselor (DC).Ada yg berbaris, ada yg duduk, ada yg berkumpul mengikut geng masing2, ada yg di temani ibu bapa dan ahli keluarga, ada yg datang sendirian.Dan yg paling ramai skali, memegang hp.Bersms dan brtelefon..Huh~macam2 ragam.

Sesi pendaftaran berjalan dgn lancar walaupun kami terpaksa meredah lautan manusia dengan kehangatan yg maksimum diluar Dewan. Sesi pendaftaran 'express' yg aku,Dilla dan sorang lagi rakan baru dikenali..(ntah.lupa la pula nama dia).

Pas sesi pendaftaran tu, kena urus kolej kediaman la pula.Huh~letih.sampai aku terpaksa pindah 3 bilik dalam kampung yg sama.Kampung A. Berpindah dr Block A ke Block C.Aku check-in bilik pada 6Sept.Berurusan di Kg E. Ingatkan kekal la di Kg A, Block A.7Sept, dapat slip colour Pink.Kena pindah la pula.Akupun dgn yakinnya pindah.Tp agak xberpuas hatila dengan fasaliti dalam bilik baru aku tu.Locker xda pintu yg smpurna.Mengenangkan tujuan asal aku masuk U, aku terimala dgn hati terbuka.Lagipun, pasni bukannya xboleh buat aduan ngan pihak kolej.

Perkara pertama, sama sprt yg aku lakukan 6 sept.Memasang cadar pada tilam dan katil.Supaya org lain xambil tmpttu. Barang2 main sumbat saja dalam locker sbb aku bergegas mo kluar.P beli kasut. Lepas beli kasut tu,akupun balik bilik la. Roomate aku cakap dgn lemah lembut
"Saya rasa, kamu salah bilik.Sbb td ada 1 org dtg.Diapun tinggal di bilik ni"
Skali tgk slip....Hah~sudah~! Mmg betullah.No bilik mmg betul.Cuma salah block.Sepatutnya aku block C.Yg aku p block A tu, knapa?..huwaaaa~pindah lagi..Kurang 3kg lemak aku.

Ni lah antara kandungan Pakej MSM yg kami terima...






Sepanjang MSM berlangsung, banyak perkara yg aku xboleh lupa.Antaranya rusuhan dalam mendapatkan tempat dalam bas.Jalan kaki dr Dewan Canselor ke Kolej kediman AB..(Bukit dan tangga yg tinggi lagi curam)..haha~





0 comments:

cLick IkLan uTk kEtErAnGaN LanJuT

Isi Mengandung

anak buah (1) anniversary (1) artis (4) cuti (8) e (1) eksaited (10) family (2) fieldtrip (6) gaduh (3) geology (4) gosok (1) honeymoon (1) ikan (1) ilusi (1) isteri (5) jawatan kosong (2) kemalangan (3) kereta (3) laporan (1) laptop (1) Lawak (4) midterm (1) Movie (2) nikon (1) pasar (1) perkahwinan (3) pinjaman (2) pregnant (6) PTPTN (1) puasa (1) resipi (1) sabah (1) solat (1) UMS (5)