Click and Donate

September 15, 2012

Bermulanya "Musim Kahwin"

September - Disember merupakan musim yg sesuai untuk buat kenduri kawen selain drp bulan Mei.Ada juga yg kawin pada bulan yg x disebutkan,tp xla dapat menandingi kehebatan bulan September hingga Disember.

Ini teori saya,knapa kenduri kawen selalu dibuat pada bulan2 tersebut :

1) Budak2 dah cuti skolah,makcik2 xla sibuk sangat mo urus anak2.Jd dapatla makcik2 p potong daging,sayur,bwang2 tanpa kegusaran dan gundah gulana.

2) Selalunya bulan ni lah juga dapat save budget drp beli baju baru untuk datang kenduri.sbb,kita kan baru pas raya.pakai ja la baju raya tu.(Sbnarnya akupun xfaham knapa ada org suka pakai baju baru sangat masa dtg knduri kawen,pdhal dtg skejap jak pun.Xda nya org mo tgk ko pkai baju baru atau lama.Org dtg cuma mo tgk pngantin dan makan free jak tu)

3) Makcik2 yg ada anak dara,yg baru bis exam,dapat suh anak2 dorang tu prektis buat kerja dapur dan show off skill masing2.Pancingan dpt besan dikalangan geng2 seangkatan.Jd nnti bila anak dara tu dah kawen, senangla ati makcik td,menantu dan anak xduduk jauh.xpayah gaduh2 mo balik beraya di kg siapa , stiap kali menjelangnya lebaran.

4) Bukan musim tengkujuh.Jalan yg xberturap berpotensi utk becak kalau buat knduri msa musim tngkjuh.lgpun, org malas mo kluar rumah time2 hujan.(Teori ni dah xblh pakai skang ni.Musim tngkujuh dah xikut jadual.)

Sekianla dahulu pembentangan teori saya berkenaan dengan knapa knduri selalu dibuat pada bulan September hingga Disember. Esok, saya akan menghadiri majlis perkahwinan sahabat msa sama2 belajar di Poli KK dlu.Reunion trus.Yeyeh~

0 comments:

cLick IkLan uTk kEtErAnGaN LanJuT

Isi Mengandung

anak buah (1) anniversary (1) artis (4) cuti (8) e (1) eksaited (10) family (2) fieldtrip (6) gaduh (3) geology (4) gosok (1) honeymoon (1) ikan (1) ilusi (1) isteri (5) jawatan kosong (2) kemalangan (3) kereta (3) laporan (1) laptop (1) Lawak (4) midterm (1) Movie (2) nikon (1) pasar (1) perkahwinan (3) pinjaman (2) pregnant (6) PTPTN (1) puasa (1) resipi (1) sabah (1) solat (1) UMS (5)