Click and Donate

Januari 31, 2011

Robot Mengesan Pembohongan

Arini, patik akan cerita sal Robot Mengesan Pembohongan plak.Jom Baca~jom baca~

Adalah sorang iR ni yg sgt2 runsing akan perangai anak lelakinya yg selalu balik lewat malam.Bila kena tanya, anak tu akan jawab yg dia baru balik dr kelas tambahan. Dari itu, tercetuslah idea iR utk mencipta robot yg boleh kesan penipuan. Setiap kali penipuan/pembohongan dikesan, robot tu dengan pantas akan menampar si penipu tu.

Bila robot tu sdah siap, maka dengan bangganya iR tu pun show-off sket d living room rumahnya sambil makan cekedis mami.Agak lama jugala menanti ketibaan anaknya tu.Jam 2pagi,kelibat anaknya kelihatan dan tanpa ada kesabaran yg tinggi,iR tu trus bertanyakan soalan rutinnya

iR : "Kamu dr mana ni?"
Anak : "Ada kelas tambahan td dedy"
Robot : ''PANG!!' (Sound efek menampar la tu)

iR : "Nak, robot ciptaan dedy ni spesel sket,dia boleh detek siapa2 yg menipu.Skang ni, kamu cakap dgn jujur, kamu dr mana?"
Anak : "Maaf dedy, saya baru habis menonton movie d rumah kawan"
iR : "Tgk movie apa?"
Anak : "Khurafat"
Robot :"PANG!!"

iR : "Ha tipu lagi!Ckp betul2"
Anak : "Maaf dedy, saya tgk porno"
iR: "Kamu ni, kecik2 dah gatal.Kamu mo jd apa bila besar nanti hah?!Perbuatan kamu ni betul2 memalukan dedy.Masa dedy kecik dulu, dedy xpernahpun buat mcm ni!"
Robot :"PANG!!"(menampar Ir)
Suasana menjd hening seketika...

Isteri iR masuk ke living room sambil lenggang-lenggang nangkung.

Isteri iR : "Huh, sama saja kelakuannya, ke mana akan tumpahnya kuah kalau tak ke nasi? Bagaimana pun sememangnya dia anak awak... "
Robot : "PANG!!" (Menampar isteri iR)
Semua terdiam...



0 comments:

cLick IkLan uTk kEtErAnGaN LanJuT

Isi Mengandung

anak buah (1) anniversary (1) artis (4) cuti (8) e (1) eksaited (10) family (2) fieldtrip (6) gaduh (3) geology (4) gosok (1) honeymoon (1) ikan (1) ilusi (1) isteri (5) jawatan kosong (2) kemalangan (3) kereta (3) laporan (1) laptop (1) Lawak (4) midterm (1) Movie (2) nikon (1) pasar (1) perkahwinan (3) pinjaman (2) pregnant (6) PTPTN (1) puasa (1) resipi (1) sabah (1) solat (1) UMS (5)