Click and Donate

Julai 28, 2011

BLOGSPOT TUTORIAL :Buat Blog

Sorry kepada yg xberapa berkenan dengan entri aku kali ni..Pasti smua org pun sudah tahu cara2 buat blog ni kan.Aku buat khas untuk mereka yg memang xtahu cmana mo buat blog ni..Okey, jom  kita mulakan.

1)  Pertama sekali, korang kenalah register dulu..Isila mana2 yang diperlukan tu.
     Register di sini http://www.blogger.com.
     Bagi yg sudah register.Teruslah login dan bersedia untuk blogging.


Get Started (bagi yg belum ada Google accont) dan Sign In bagi yg sudah ada account.




Beginila rupa paras blog setelah korang Sign In


Click la mana yg korang mahu..CATATAN BARU,EDIT CATATAN, ULASAN,TETAPAN,REKABENTUK mahupun STATISTIK

Katakanlah korang mahu membuat catatan.Just click Tab CATATAN BARU tu





0 comments:

cLick IkLan uTk kEtErAnGaN LanJuT

Isi Mengandung

anak buah (1) anniversary (1) artis (4) cuti (8) e (1) eksaited (10) family (2) fieldtrip (6) gaduh (3) geology (4) gosok (1) honeymoon (1) ikan (1) ilusi (1) isteri (5) jawatan kosong (2) kemalangan (3) kereta (3) laporan (1) laptop (1) Lawak (4) midterm (1) Movie (2) nikon (1) pasar (1) perkahwinan (3) pinjaman (2) pregnant (6) PTPTN (1) puasa (1) resipi (1) sabah (1) solat (1) UMS (5)