Donation

Jun 16, 2010

.:: Kelab isteri menuntut hak ::.


Ceramah besar-besaran di adakan oleh kumpulan wanita yang menuntut hak persamaan dengan suami masing-masing.Beberapa panel dijemput berucap menceritakan pengalaman masing-masing.

WANITA 1 :
"Saya Latipah.Saya menberi tahu suami, mulai sekarang saya nak abang masak untuk makan malam.Pada malam pertama saya tidak nampak apa-apa. Malam kedua juga begitu. Akhirnya pada malam ketiga, saya melihat ada hidangan di atas meja ketika pulang daripejabat,"

Penonton bertepuk tangan dan bersorak tanda kemenangan.

WANITA 2:
"Nama saya Latipuh. Selepas tiga tahun berumah tangga, saya akhirnya bosan kerana setiapa hari perlu mengemas rumah sedangkan suami tidur.Saya bertegas meminta suami mengambil alih tugas itu atau kami mungkin bermasalah. "Pada hari pertama dan kedua, suami saya berdegil. Hari ketigabarulah dia akur dan saya kini tidak lagi perlu mengemas rumah!"

sekali lagi dewan itu gemuruh dengan tepukan

WANITA 3:
"Saya Latepeh,Saya juga bosan asyik membasuh pakaian setiapa hari. Saya berkeras menolak tugas itu pada satu hari dan meminta suami pula membasuh.

Penonton tetap bersemangat mendengar.

"Pada hari pertama, saya tidak nampak apa-apa.Hari kedua juga tidak nampak apa-apa."Mujurlah hari ketiga saya mula nampaksikit dengan mata kiri, tapi mata kanan saya masih bengkak kena belasah dengan suami,"

huhuhuhuh~~

0 comments:

Donate

Isi Mengandung

anak buah (1) anniversary (1) artis (4) cuti (8) e (1) eksaited (10) family (2) fieldtrip (6) gaduh (3) geology (4) gosok (1) honeymoon (1) ikan (1) ilusi (1) isteri (5) jawatan kosong (2) kemalangan (3) kereta (3) laporan (1) laptop (1) Lawak (4) midterm (1) Movie (2) nikon (1) pasar (1) perkahwinan (3) pinjaman (2) pregnant (6) PTPTN (1) puasa (1) resipi (1) sabah (1) solat (1) UMS (5)