Click and Donate

Mac 29, 2011

Pantang Nampak "SALE"

“Pada suatu hari, burung-burungpun berkicauan hari itu.Ada yang berkerja…ada yg bergembira…”

Petikan dialog Usop,bekas penari kebudayaan.(Hantu Kak Limah Balik Rumah)


Jumaat lepas, balik kerja..patik dan mmbr opis menyerbu sebuah kedai yg sedang membersihkan stock barangan kedai mereka.Memang jual murah abes.Perasaan membuak-buak untuk bershoping timbul apabila terbaca blog Pak Jabit.Tq for the information, Pak Jabit.Hehe~Kul 4.30ptg dah check-out dr opis.Tiba d tempat yg di maksudkan,barang2 yg dijual tinggal sedikit.Target utama patik adalah blender.Fuh!Memang ada.Hati patik berbunga-bunga.

Tengok brand…em mmg out la.haha~Ramai kata,kalau barangan xberjenama fofuler ni, mudah rosak.So, untuk mengesahkan@ menidakkan statement tersebut, patik telah merembat 2 item yg jenamanya mmg tidak terkenal langsung.Milk shaker jenama FABER (RM30) dan blender jenama EAGA (RM59).Kita tgk selama mana dua item ni boleh bertahan.







5ptg, terpaksa balik ke opis pula.anak bos, xda sapa mo hantar balik rumah.Anak bos ni bersekolah sekitar sana juga.Maka, patik telah mencemar duli,mengofer utk menghantarnya balik ke rumah.Tp xlama pastu, wife bos kata,tunggu di shell jak.xpayah hantar smpi rumah.Selepas urusan penyerahan anak bos tu, patik pun drive la.Mo balik rumah.Mmg kejar masa sbb patik mo balik kampong petang tu juga.Member yg menumpang ni pun kata,

Member : ”Bagus kita jalan yg boleh tembus d belakang servay tu”..

Emm rasanya dr tahun lepas lagi dia cerita pasal jalan short-cut tu.Sekali-skala try, apa salahnya.

Patik :”Xjem ka jalan sana tu?”

Member: “Xla.Xjem tu.”

Patik : “Emm~ko tau jalan p sana kah?”

Member : “Tau..Tau..tau..”

Patik: “Okeylah.Kita jalan dari sana.Lagipun aku mo cepat ni.Mo balik Sipitang ba aku ni”


Sampai satu roundabout yg besar dan ada replica Tanjak yg besar, patik pun tanya.

Patik: “Mo ikut jalan mana lagi ni?”

Member ;”Emm kejap.Pikir dulu.Owh!Masuk sebelah kiri.Lepastu ko jalan jak terus”

Patikpun drive dgn confident sambil nyanyi2 untuk meredakan ketensenan sbb jalan jem.Sampai 1 lagi roundabout kecik,patik Tanya lagi.

Patik : “Ba, lepasni mo ikut mana lagi ni?Masuk kanan, kiri atau jalan terus?”

Member :”Err..jalan mana suda ni ar.Aku pun xbrapa ingat.Fes taim(first time) ni.Ngehehehe~”

Patik : “Eh ko jangan.Tadi ko cakap ko tau jalan ni.Jadi kita ikut mana ni?Cepat ko,marah uda org belakang ni”Patik fenik.Org d belakang sudah mula cucuk belakang kreta patik.

Member : “Ikut jak la mana-mana”

Ini boleh menimbulkan marah! Aish!! Rasa mcm mo kunyah jak stereng kereta masa tu.Bikin geram.Selamba jak dia ckp gitu.

Patik :”Eh mana boleh ko ckp camtu.Tadi ko ckp ko tau jalan tembus p servay tu.Skali ni, ko cakap First Time pla.

Member :”Ngehehehe~Sorry Ja..Sorry Ja.Fes Taim”

Trapik Lait Lokawi(Jalan Papar-kk Lama)


Patik terus call husband tersayang.Memandangkan dia mmg pakar jalan d KK ni, sbb husband patik kerja dengan SESB, maka semua ceruk kampong sudah dijelajahi selagi kampong tu ada talian elektrik.Huh nasib la.

Patik : “Assalamualaikum.B,cmana suda jalan mo tembus d belakang servay tu b?”

Husband:”Waalaikumussalam.Aaaa?Kenapa jalan sana?Jauh tu.Honey d mana suda skang ni?”

Patik:”Nanti la honey cerita d rumah.Yg penting skang ni, hubby kestau dulu, cmana jalan p sana tu.Skangni kami d jalan mo naik bukit yg tinggi tu.Mcm xjauh lagi sampai wildlife.Kalau honey endak silap, masuk jalan Ramayan ba kita dulu tu kan b?”

Husband;”Ia.Ala jauh btul suda tu hny.Kalau hny mo patah balik pun, sama juga jauh dia.Susah mo explain sbb masuk banyak simpang lagi tu.Bagus hny teruskan jak la p Lokawi.Jalan sana xjem tu.”

Patik:”Em yalah b.Tq”

Rupanya simpang yg dimaksudkan sudah terlepas jauh..Huh~maknanya, patik akan meneruskan perjalanan hingga ke Lokawi,melewati belakang Kem Tentera Lokawi dan Wildlife.Haish!Bikin Panaz.Perjalanan yg sepatutnya cepat, jadi lambat.Dr Lokawi,kena pusing semula ke trafik light Putatan dan buat u-turn utk tiba d rumah patik.Member ni, patik drop by ja d siring@tepi jalan.Rumah dia tu d siring jalan juga.Sudahnya, patik xjadi balik kampong.Memang kerja gila.So, moral of the story..Lu pikir la sendirik.Sabo aje la!


0 comments:

cLick IkLan uTk kEtErAnGaN LanJuT

Isi Mengandung

anak buah (1) anniversary (1) artis (4) cuti (8) e (1) eksaited (10) family (2) fieldtrip (6) gaduh (3) geology (4) gosok (1) honeymoon (1) ikan (1) ilusi (1) isteri (5) jawatan kosong (2) kemalangan (3) kereta (3) laporan (1) laptop (1) Lawak (4) midterm (1) Movie (2) nikon (1) pasar (1) perkahwinan (3) pinjaman (2) pregnant (6) PTPTN (1) puasa (1) resipi (1) sabah (1) solat (1) UMS (5)