Click and Donate

Mac 14, 2011

Siapakah gerangannya??


Monday Blues...Mcm biasa,setiap isnin, graf semangat berkerja dicatatkan agak rendah berbanding hari-hari yg lain.Baru dpat BQ berkenaan projek company ni d Brunei Darussalam.Walah~!Cmana patik mo contact supplier d sana ?.Otai yg pegang projek terdahulu d negara tu juga sudah meresignkan diri.Emm~Lupakan pasal kerja seketika.Jom borak pasal bbrapa phone number misteri yg sering menganggu patik.Harus buat report pulis nih!huhu~


Nombor yg agak pelik.Mungkin panggilan dr seberang sana.Setahu patik lah kan..patik xda pun sdara mara dr sebelah sana.No 039..apakah pelik nombor phone ni.Yg pelik lagi (no number)..Macam2 la dorang ni.

Sebelum ni, patik pernah menjawab panggilan telefon dr PRIVATE NUMBER dan mengatakan bahawa patik bertuah dan terpilih untuk memenangi sejumlah wang dr salah sebuah syarikat kewangan yg terkenal d Malaysia.Yg pelik, knapa xcall saja dari office.Apa hal mo pakai private number plak?....Owh..rupa2nya inilah salah satu daripada taktik penipuan yg mahu mengikis dan mentransfer fulus patik dan mungkin juga tuan hamba secara halus dan senyap.Bila d tanya knapa call gunakan Private Number.."Itu prosedur dari syarikat kami" Bila d tanya no office, xpla mo bagi.Apa daa~

So, sekian saja la utk kali ni.Berhati2 bila dapat sms&call yg menimbulkan rasa was-was.Jangan cepat terpedaya k.

2 comments:

Tanpa Nama berkata... [Rasa Mcm Mo Comment Plak]

oooo...akk pn sejak kbelakangan ada jak PRIVATE NUMBER call..tp nda bckp ni..

edja berkata... [Rasa Mcm Mo Comment Plak]

@Tanpa Nama peminat kali tu ging..huhu~

cLick IkLan uTk kEtErAnGaN LanJuT

Isi Mengandung

anak buah (1) anniversary (1) artis (4) cuti (8) e (1) eksaited (10) family (2) fieldtrip (6) gaduh (3) geology (4) gosok (1) honeymoon (1) ikan (1) ilusi (1) isteri (5) jawatan kosong (2) kemalangan (3) kereta (3) laporan (1) laptop (1) Lawak (4) midterm (1) Movie (2) nikon (1) pasar (1) perkahwinan (3) pinjaman (2) pregnant (6) PTPTN (1) puasa (1) resipi (1) sabah (1) solat (1) UMS (5)