Click and Donate

Mac 24, 2011

Patik Yg Confuse


Fikiran patik ingin benar mengetahui punca seorang yg dikenali..berfikiran keanak-anakan.Seperti dia berada dalam lingkungan umur 10 tahun - 13tahun.Sedangkan usianya sekarang telah mencecah 34tahun.Adakah berlakunya krisis identiti, penyakit mental pada individu tersebut?.Pada kebiasaannya, pada usia 30an, fikiran sudah tentunya matang.Fikiran lebih kepada kekeluargaan dan semuanya berkait rapat dgn kematangan pada diri.Masa lapor diri d company ni tahun lalu, boleh2 dia panggil aku kakak.Emm~sabar jak la.Bila tanya umur dia ..33tahun, patik pla 26thun.Beza 7 tahun der.Pastu patik piun hint2 la..supaya dia sedar akan jurang umur tu.Selamatlah x di gelar "kakak". Malang bagi Kak June dan Kak Liz ,31-32 tahun menjadi mangsa selama 3tahun lebih d gelar "kakak", walhal dorang berdua tu, muda lagi.hehehehe~

Patik pun kadang-kadang confuse...Bayangkan, pada usia itu...(34tahun)
Perbualannya lebih tertumpu kepada siaran cartoon di tv,sangat obses dengan kucing sehingga plastik makanan kucing d gunting dan d simpan.Begitu juga dengan gambar-gambar kucing d majalah, suratkhabar,plastik.Semuanya digunting, d simpan, di gambar dan di simpan dalam satu album..Bagi patik, itu sesuatu yg melucukan..Pelik.. tapi itulah hakikatnya.

Kelebihan beliau adalah seorang yg peramah.Sehingga setiap kali bertentang mata, "hai Ja".."Bai Ja" akan terpacul dr bibirnya.Jenuh juga melayan kadang2.Bayangkan setiap hari, purata dalam 8jam berkerja, 10-20kali kali "hai Ja".."Bai Ja" .Kalau "assalamualaikum" xpa, boleh consider lagi la.hahaha~

Setiap apa yg dia lakukan..akan di susuli dengan sound efek.Even masa mengunyah nasi pun, ada sound efeknya.Sukar untuk patik jelaskan di sini.Mungkin pengaruh kartun tu telah sebati dengan hidup dia.Budak2 opis pun lali sangat dengan keadaan tu.Dia punyai Trademark yg tersendiri.Mmg lucu la.Rasa cam mo gelak jak depan2 dia, tp xsmpi ati plak.

Perkataan berulang akan menghiasi tiap tutur katanya..
"Ah buley laa"
"hantam la"
"Tiada boss, selamaaaat"
"Kesiaaan"
"Kiuuuut"

Satu perkara yg patik kagum dengan dia ni..dia ibarat calendar dan reminder yg bagus..
"Hari ni, genap 18hari, kucing edja ilang"
"25haribulan, Public Bank d Putatan buka sudah"
"Hari ni hari Khamis, Besok hari Jumaat"
"Bulan ni, kita gaji 31hb.21hb kak June suda buat yg mo kena htr p KL"
"Harijadi Edja, sma mcm hrjdi Kak June.Aku ingat tu, 8 May"
"Semalam,TV3 ada cerita pasal kusing (kucing).Edja ada tingu?"
"Di Sevay RM3.70, di Ragon RM3.50"


Pertanyaan yg sering di utarakan juga kadang2 boleh buat patik bengang.Memang menguji kesabaran betul la.Soalan yg xmungkin patik lupakan :

"Ja, kalau pengawas sekolah, cuci kasut sekolah sendiri kan Ja?"
"Kalau belajar memandu,mesti 2 orang kan Ja.Satu yg belajar, satu cikgu dalam kereta"
"Ja,kalau kita minum air sejuk, mesti pakai straw ka Ja.Air panas xpayah?"
"Trapit Lait (Traffic Light),kalau merah, berhenti kan Ja?"

Sabo je la!.Em xpa.Allah telah menciptakan makhluknya pelbagai jenis.Walau macamanapun, dia tetap manusia yg perlu di hormati.Dia juga ada hati dan perasaan.Entri yg patik buat kalini bukan untuk mengaibkan beliau.Sekadar perkongsian drp patik untuk semua pembaca dan biar korang percaya org mcmtu memang wujud.Patik dan member opis sedang dalam usaha mematangkan beliau skangni.Moga2 Allah membantu kami.Amin~




0 comments:

cLick IkLan uTk kEtErAnGaN LanJuT

Isi Mengandung

anak buah (1) anniversary (1) artis (4) cuti (8) e (1) eksaited (10) family (2) fieldtrip (6) gaduh (3) geology (4) gosok (1) honeymoon (1) ikan (1) ilusi (1) isteri (5) jawatan kosong (2) kemalangan (3) kereta (3) laporan (1) laptop (1) Lawak (4) midterm (1) Movie (2) nikon (1) pasar (1) perkahwinan (3) pinjaman (2) pregnant (6) PTPTN (1) puasa (1) resipi (1) sabah (1) solat (1) UMS (5)